Uitdagingen

Op 31 mei 2018 gaan er weer honderden deelnemers de uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen. Wandelaars en hardlopers lopen en rennen 1 keer de Mont Ventoux op en fietsers trappen 1, 2 of zelfs 3 keer de berg op.

Uitdaging 1 – De Kale Berg

Tijdens deze uitdaging beklimmen deelnemers de Mont Ventoux 1 keer vanaf de Bédoin-zijde. Dit is de meest bekende en zwaarste kant van de berg die ook het vaakst werd beklommen in de Tour de France. De wandelaars en hardlopers starten respectievelijk om 08:30 en 09:00 vanuit Bédoin. Vanaf 07:30 zal er een shuttledienst worden verzorgd tussen de finishplaats in Mazan en de startlocatie in Bédoin. De fietsers starten met de massastart, waar ook de Meesters en Malloten aansluiten, om 10:00 vanaf de startlocatie in Bédoin. Het is mogelijk om samen met andere fietsers geneutraliseerd te fietsen van de finishlocatie in Mazan naar de startlocatie. Vanaf de top van de Mont Ventoux is het mogelijk om af te dalen per fiets of met de shuttledienst naar de finishlocatie te worden gebracht.

Indicatie starttijd wandelaars: 08.30 uur
Indicatie starttijd hardlopers: 09.00 uur
Indicatie starttijd fietsers: 10.00 (massastart)
Aantal kilometers: +/- 62 km fietsen, een halve marathon hardlopen of +/- 21-27 km wandelen, waarbij er +/- 1.597 hoogtemeters worden overwonnen
LET OP! Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2017 bekend zijn.

Uitdaging 2 – Meester van de Kale Berg

Uitdaging 2 is alleen voor fietsers

Deze deelnemers beklimmen niet eenmaal, maar tweemaal de Mont Ventoux. Eerst fietsen de deelnemers via de Malaucène-zijde omhoog en daarna nogmaals via de Bédoin-zijde. Om 6:00 start de beklimming van de Mont Ventoux via Malaucène. Voordat de Mont Ventoux via de Malaucène-zijde wordt bedwongen, krijgen de deelnemers ook nog de Col de la Madeleine voor de kiezen. Om bij de startlocatie in Bédoin te komen, is het mogelijk om samen met andere deelnemers met geneutraliseerde tocht om 05:30 vanuit Mazan naar de startlocatie in Bédoin te fietsen. Na de eerste beklimming wordt afgedaald naar Bédoin om samen met alle andere fietsers de massastart te beleven. De tweede beklimming van de Mont Ventoux via de Bédoin-zijde is de meest bekende en zwaarste kant van de berg. Deze werd ook het vaakst beklommen tijdens de Tour de France. Vanaf de top van de Mont Ventoux is het mogelijk om af te dalen per fiets of met de shuttledienst naar de finishlocatie te worden gebracht.

Indicatie starttijd meesters: 06:00 uur
Aantal kilometers: +/- 134 km fietsen waarbij er +/- 3.159 hoogtemeters worden overmeesterd
LET OP! Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2017 bekend zijn.

Uitdaging 3 – Malloot van de Kale Berg

Uitdaging 3 is alleen voor fietsers

Deze deelnemers doen hun naam (Malloot) eer aan en beklimmen zelfs driemaal de Mont Ventoux, éénmaal via de Malaucène-zijde, één keer via de Bédoin-zijde en als laatste via de Sault-zijde. Om 6:00 start de beklimming van de Mont Ventoux via Malaucène. Om bij de startlocatie in Bédoin te komen is het mogelijk om samen met andere deelnemers met geneutraliseerde tocht om 05:30 vanuit Mazan naar de startlocatie in Bédoin te fietsen. Na de eerste beklimming wordt afgedaald naar Bédoin om samen met alle andere fietsers de massastart te beleven. De tweede beklimming van de Mont Ventoux via de Bédoin-zijde is de meest bekende en zwaarste kant van de berg. Deze werd ook het vaakst beklommen tijdens de Tour de France. Vanaf de top wordt afgedaald naar Sault, om bij aankomst direct vanuit de zijde van Sault voor de derde beklimming van de Mont Ventoux op één dag te gaan. Bij de derde aankomst op de top van de Mont Ventoux is het mogelijk om af te dalen per fiets of met de shuttledienst naar de finishlocatie te worden gebracht.

Indicatie starttijd malloten: 06:00 uur
Aantal kilometers: +/- 184 km fietsen, waarbij er +/- 4.571 hoogtemeters worden beslecht
LET OP! Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2017 bekend zijn.
Doneer Doneer
De huidige stand:
Doel
€ 10000,-
€ 13.750,-


Ga door met mijn strijd en steun de Tour du ALS 2017.

reclameposter