Wijnactie 2019

Help mee in de strijd tegen ALS en koop een doos (6 flessen) uitstekende rode, witte of rose biologische slow-wijn uit de wijngaard Domaine de Marotte, aan de voet van de Mont Ventoux. Deze wijnen zijn de huiswijn van het Amstelhotel en het restaurant van het Rijksmuseum ( 1 Michelinster) in Amsterdam www.marottevins.com. Klik hier voor meer informatie over de wijnen.

Per doos gaat €18,00 naar de stichting ALS die het broodnodige onderzoek bekostigt naar de oorzaak van ALS.

Prijs per doos €49,50 (winkelprijs €57,50). Bestellen kan via info@bernardbos.nl. De wijn wordt in Dalfsen gratis thuisbezorgd.

Nieuwjaarsduik 2019 - ALS Dalfsen duikt- trok veel publiek en leverde veel geld op

Op 1 januari 2019 was het zo ver: de 5e editie van de Nieuwjaarsduik Dalfsen: ALS Dalfsen duikt. 's Morgens nog regen en 's middags droog en af en toe de zon.

Een record aantal van zo'n kleine 100 bikkels gingen het koude water van de Vecht in, het water was maar 7.8 graden

Vele toeschouwers zagen hoe deze helden zich warm liepen tijdens de warming-up onder leiding van Ina Linthorst. Onder de deelnemers mevrouw Kinga, met bijna 79 jaar de oudste deelnemer. Rik Bos ging met de jongste deelnemers, zijn zoontje Valentijn van 5, ook de Vecht in.

Onder de deelnemers meerderen die zich origineel verkleed hadden. De prijs voor de meest originele uitdossing ging naar Nathalie Laarman en Denise Schuurman. Zij gingen als siamese tweeling in één XXXX-L t-shirt het water in. Op de voorkant stond: - onze mening over goede voornemens-, op de rug van hun shirt de prachtige tekst - Al die voornemens vallen toch in het water-.

Ook dit jaar deed Jan Ardesch weer mee met een team van de Toerclub, zij brachten ruim 700 euro bij elkaar.

Ronald Kamphuis liet zich sponsoren en haalde daarmee € 1071,16 op. Hij sponsorde zelf zijn dertien medewerkers met 100 euro per persoon !

Angelique Bos en Nicole Lindeboom bakten oliebollen en appelbeignets en haalden zo € 345,50 op voor de strijd tegen ALS.

Meerdere kinderen kwamen met een envelop, al dan niet met tekening. Thijs Lohuizen kwam met een envelop van € 115,70. Yalou van Lenthe haalde ruim € 150 op, haar opa heeft ALS. Verder was er nog een meisje dat met cupcakes bakken meer dan € 70 bij elkaar bracht.

Diverse volwassenen hadden ook een envelop bij met sponsorgeld, hartverwarmend allemaal.

Tijdens het hele gebeuren werd er gecollecteerd onder het motto: wie niet duikt, dokt ! De collecte tijdens de Nieuwjaarsduik bracht het prachtige bedrag van € 545,00 op. Verder kregen we nog een anonieme gift van € 750,00. Het Team Dalfsen is verder alle sponsoren dankbaar die als bedrijf dit evenement steunden, zij staan vermeld onder het kopje - sponsoren-.

De voorlopige eindstand is € 7.047,10 ,00, ruim € 2.700,00 meer dan de opbrengst in 2018. Voor het Team Dalfsen is deze opbrengst een geweldige verrassing.

Johan Bokma heeft meer dan 50 foto's gemaakt. Voor met name de deelnemers een prachtige gelegenheid om te kijken of zij er ook bij staan. Klik hier om de fotoserie te bekijken

Vechtdal Landgoederen Loop 2018 met kasteel Rechteren als middelpunt leverde in totaal € 3789,00 op

Op monumentendag en -Dalfsen Proeft- , zaterdag 8 september 2018, organiseerde het Team Dalfsen prachtige wandelingen over de landgoederen Rechteren en Hessu. Nieuw waren dit jaar de landgoederen Den Berg en Den Aalshorst. Afstanden 10, 15 en 25 km.

Dit jaar voor het eerst een wandeling van 5 kilometer voor gezinnen met als hoogtepunt het kasteel Rechteren ! Ergens onderweg vertelde Greet Woortmeijer, de verhalenvertelster van Dalfsen, een boeiend verhaal dat met kasteel Rechteren te maken had

De wandelingen voerden over de unieke landgoederen van het Vechtdal aan de zuidkant van Dalfsen. Zo kon op deze Monumentendag niet alleen Dalfsen worden geproefd maar ook de schitterende omgeving.

Alle wandelingen kwamen onderweg op het plein van het kasteel Rechteren, daar werd een foto-expositie in het koetshuis gehouden en werd een slideschow vertoond over Rechteren met nieuwe interieurbeelden en een expositie over de ontginning van het Veerland in de paardenstallen of koetshuis.

Op het plein van het kasteel zorgde de familie van Rechteren met vrijwilligers voor koffie met gebak, frisdrank en andere lekkere dingen. Voor één dag was het kasteelplein het terras van de Vechtdal Landgoederen Loop. Veel bezoekers van de monumentendag genoten van de koffie met zelf gemaakt gebak. Willemijn van Rechteren en enkele vriendinnen hadden voor dit heerlijke gebak gezorgd. Het Team Dalfsen is Christiaan en Willemijn van Rechteren bijzonder erkentelijk voor hun medewerking aan deze succesvolle dag

De opbrengst van de verkoop op het kasteelplein en het inschrijfgeld van de wandelingen was in totaal € 3789,00 en is bedoeld voor de strijd tegen de vaak dodelijke ziekte ALS. Helaas zijn voor deze ziekte nog steeds geen medicijnen. Het Team Dalfsen organiseert sinds 2013 allerlei activiteiten om geld voor dit goede doel bij elkaar te krijgen. Ook doet elk jaar een team mee aan de Tour du ALS: het beklimmen van de Mont Ventoux.

Erbens Vechtdaltoer, 26 mei 2018. Helft van de opbrengst voor Team Dalfsen !

Bijna 1000 wielrenners en fietsers deden dit jaar mee aan Erbens Vechtdaltoer. De helft van de opbrengst was voor het Team Dalfsen dat zich inzet voor de strijd tegen ALS. De opbrengst voor ons team was maar liefst € 1366,00 !! Dit gehele bedrag gaat naar de stichting ALS voor het wetenschappelijke onderzoek naar deze ziekte. Wij zijn de toercblub Dalfsen heel dankbaar voor deze prachtige steun in de rug.

Benefietvoorstelling Oese Volluk voor Team Dalfsen en Team Nieuwleusen

Toneelgroep Oese Volluk speelde op vrijdag 23 maart het blijspel “Pensionado’s wiet vut” in De Overkant in Dalfsen. .

Oese Volluk zorgde met dit blijspel voor een hilarische avond waar veel gelachen werd. Na de première in Nieuwleusen zei een toeschouwer: “het was niet om te lachen, maar om te schaterlachen

Het Team Dalfsen en het Team Nieuwleusen deelden de opbrengst van deze benefietavond. Elk team kreeg € 602,50 !.

Nieuwjaarsduik Dalfsen in een overstromende Vecht

De vierde editie van -ALS Dalfsen duikt- leverde dit jaar meer geld voor ALS op dan vorig jaar. Het aantal deelnemers lag met 80 deelnemers iets lager dan de vorige keer. Zij doken de Vecht in en de totale opbrengst werd ruim € 4.200,00.

Het werd dit jaar geen duik vanaf het strandje Bellingeweer. Het water kwam de hele Nieuwjaarsdag steeds hoger. Verschillende afzethekken kwamen half onder water te staan waardoor de deelnemers halverwege de dijkhelling al het water in moesten. Dit gebeurde allemaal zonder ongelukken.

De harde wind zorgde ’s morgens voor een kapotte tent, een tent die bedoeld was om zich te kunnen omkleden. De deelnemers losten dit op door zich in de tent op de dijk om te kleden of ze deden dat in het clubgebouw van de Stokvisdennen.

Henk Borgmeijer deed dit jaar voor de eerste keer als speaker mee en interviewde diverse bezoekers en deelnemers. Ina Linthorst zorgde er met een stevige warming-up voor dat de deelnemers goed opgewarmd het koude Vechtwater indoken. Ook dit jaar was de oudste deelnemer mevrouw Kingma die met een team van zes familieleden meedeed.

Wethouder Uitslag ging het water in want hij bleek stevig gesponsord met 580 euro. Meerdere deelnemers hadden zich laten sponseren voor het goede doel. Drie jonge meiden hadden oliebollen verkocht en namen hun opbrengst van ruim € 112,50 mee naar de dijk. Jan Ardesch spande ook dit jaar de kroon door met zijn individuele sponsoractie ruim € 700 op te halen. Dannee en Nanou kwamen op 13 januari maar liefst nog € 250,00 brengen.

In onze Flickr Photostream zijn meer foto's te vinden van deze nieuwjaarsduik. De tv-opname van Vechtdal Leeft is te zien op youtube.

Wethouder duikt de Vecht in ALS........

Wethouder Jan Uitslag (CDA) zal meedoen aan de nieuwjaarsduik in Dalfsen ALS voldoende mensen hem sponseren. Al dit sponsorgeld is bestemd voor de stichting ALS.

Partijgenoten van Jan Uitslag kunnen hem helpen het koude water in te gaan door hem te sponseren

Stemmers op andere partijen kunnen hem door hun sponsoring de koude rillingen bezorgen

Sponseren kan door tenminste € 10,00 over te maken naar NL24 RABO 0325 1579 79 t.n.v. b.bos onder vermelding van: de wethouder het water in

Nieuwjaarsduik 2018 - ALS Dalfsen duikt

Op 1 januari 2018 gaat het weer gebeuren: de Nieuwjaarsduik bij Bellingeweer! In 2017 doken ruim negentig deelnemers de Vecht in en daarmee werd de traditie van het Nieuwjaarduiken in Dalfsen voortgezet. Onder het kopje -foto's- vind je nog foto's en een prachtige video van die frisse start in 2017.

Dit jaar hopen we weer op veel deelnemers. Je kunt meedoen als groep vrienden, familie of bedrijf. Laat je uitdagen en win de wisselbeker voor het meest origineel uitgedoste team!

Henk Borgmeijer is onze speaker en met zijn bezielende woorden wordt het vast weer een groot feest.

De deelnemerskosten zijn 10 euro. Natuurlijk hopen we dat iedere deelnemer zich laat sponsoren voor het goede doel van de strijd tegen ALS . Streef bijvoorbeeld naar 50 euro sponsorgeld, het is geen verplichting maar het zou geweldig zijn wanneer je daar in slaagt. Veel mensen vinden het doel uitstekend maar piekeren er niet over de Vecht in te duiken, daag ze dan uit om als alternatief jou te sponsoren.

Toeschouwers zijn natuurlijk weer van harte welkom, het is altijd genieten hoe een ander het koude Vechtwater inspringt.

De opbrengst is voor de stichting ALS, helaas is er nog steeds geen medicijn voor deze genadeloze ziekte. Daarom gaat ook in 2018 op 31 mei het Team Dalfsen weer de Mont Ventoux op om op die manier zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen in de strijd tegen ALS. Opgeven kan door hier te klikken.

Plinq Loopfestijn doneert € 1.250,00 voor Team Dalfsen

Op 2 september 2017 organiseerde de Stokvisdennen voor de 30e jaar het loopfestijn. Opnieuw een geslaagd evenement. Een deel van het inleggeld en extra betaald inleggeld was voor het goede doel: Team Dalfsen. Dit team zet zich 2012 in Dalfsen in voor de strijd tegen ALS. De voorzitter van de Stokvisdennen Jan van Leur overhandigde op 24.11.207 een cheque van maar liefst € 1.250,00 aan de captain van het team Bernard Bos. Hij deed dit in een bijeenkomst van de sponsoren van het Plinq Loopfestijn. Met dit vorstelijke bedrag is een stevige basis gelegd voor het benodigde sponsorbedrag voor de beklimming op 31 mei 2018

NIEUW: Helft Erbens Vechtdaltoer gaat naar ALS

Op zaterdag 27 mei 2017 organiseerde de toerclub Dalfsen opnieuw Erbens Vechtdaltoer in het trainingsgebied van Erben Wennemars: het stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen. Gekozen kon worden uit routes van 50, 70, 90, 130 en 170 km. Op deze snikhete dag waren er maar liefst 930 deelnemers. De helft van de opbrengst van deze prachtige toer is voor het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS. Voor de strijd tegen ALS kregen we € 1.395,00. Een fantastische bijdrage van de Toerclub Dalfsen in de strijd tegen ALS. Als Team Dalfsen zijn we hier erg blij mee.

Vechtdal Landgoederen Loop en actie Kasteel Rechteren succesvol: 4854 euro

Op zaterdag 6 mei organiseerde het Team Dalfsen voor de eerste keer de Vechtdal Landgoederen Loop. De opbrengst van deze try-out was maar liefst 2500 euro ! Meer dan 160 deelnemers deden aan deze wandelingen mee. Op de landgoederen Rechteren, Hessum en Vilsteren waren drie wandelroutes uitgezet van 10, 15 en 25 km.

De routes voerden langs de mooiste plekjes van de prachtige, historische landgoederen Rechteren, Hessum en Vilsteren. Op het landgoed Rechteren werd gebruik gemaakt van een nieuw wandelpad in het Vechtdal! Deze wandelingen zijn een lenteloop bij uitstek in het b(l)oeiende Vechtdal.

Op het plein van het kasteel Rechteren verzorgde het team van de familie van Rechteren een koffiestand met heerlijke taart. Ook kon men een glaasje wijn drinken. Veel bezoekers van Kunst rond Dalfsen maakten hier ook gebruik van. De opbrengst van de verkoop en de giftenpot is 2354 euro. Op de foto hieronder staan Paul en Wendy Stokman samen met Christiaan en Willemijn van Rechteren

Paul Stokman (28) is vanaf het begin nauw bij deze wandelingen betrokken. Hij heeft sinds november 2016 de ziekte ALS en kan als gevolg daarvan vrijwel niets meer. En toch is hij samen met zijn vrouw Wendy (23) op 6 mei naar de Vechtdal Landgoederen Loop gekomen om lopers te ontmoeten en medewerkers te stimuleren. Paul en Wendy willen er alles aan doen om ALS op de kaart te zetten en geld bij elkaar te krijgen om het ook weer van de kaart af te krijgen.Op deze site volgt binnenkort een interview met hem en zijn vrouw

Nieuwjaarsduik 2017 succes ondanks het gure,koude weer

ALS Dalfsen duikt

Op 1 januari 2017 doken rond de 90 dappere helden het koude water van de Vecht in, een frissere start van 2017 is toch nauwelijks denkbaar.

Net als het aantal deelnemers waren er dit jaar ook meer toeschouwers die genoten van de bikkels die de kou trotseerden. In de tenten op dijk kon men zich warmen aan de snert, gluhwein of chocolademelk. De omkleeedtenten voor de natte bikkels waren heerlijk verwarmd.

De opbrengst was hoger dan vorig jaar, nu passeerde de opbrengst de 3000 euro. Het was geweldig dat veel deelnemers zich hadden laten sponsoren. Twee sponsorbijdragen vielen op. Jan Ardesch haalde maar liefst 615 euro op en Jan Pierik en Gerjan van Oenen presteerden het om 539 eruo van vrienden en bekenden bij elkaar te krijgen. De nieuwe wisselbeker ging naar twee prachtig verklede paardenliefhebbers. Zij gingen met paard en al te water. De toerclub Dalfsen viel op doordat zij met maar liefst 5 bikkels deelnamen, ook dit was aan Jan Ardesch te danken. /p>

De opbrengst is voor de stichting ALS, helaas is er nog steeds geen medicijn voor deze genadeloze ziekte. Daarom gaat het Team Dalfsen op 8 juni 2017 weer de Mont Ventoux op om op die manier zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen in de strijd tegen ALS.

Op donderdag 5 januari kwamen nog twee meiden langs die ook meegedaan hadden met de nieuwjaarsduik: Nanou en Dannee van der Wal. Zij hadden zich laten sponsoren tijdens de familieborrel en ze waren de buurt in geweest voor sponsoring. Ze brachten een bedrag van maar liefst 222 euro. Een fantastisch resultaat door de inzet van deze actieve meiden. Op hun basisschool De Uitleg hadden ze allebei het nodige over de ziekte ALS gehoord en dat had hen gestimuleerd zich hiervoor in te zetten.

Toernooi Doelschieten voor ALS met Bram van Polen

Zes leerlingen uit groep 6 en 7 van de katholieke basisschool De Polhaar in Dalfsen organiseerden op 23 april 2016 een toernooi doelschieten op het evenemententerrein van de Oranjevereniging. Aan het begin van de middag opende Bram van Polen, aanvoerder van PEC Zwolle, het toernooi. Hij liet zien hoe je goed op het doel moet schieten. Dat deed niet iedereen hem na. Toch hebben meer dan 140 ouderen en jongeren een poging gedaan om een zo hoog mogelijk puntental te krijgen. Het bleef niet bij de opbrengst van € 290,00 door het doelschieten alleen. Harold Eijkelkamp, vader van één van de leerlingen, wist van allerlei eredivisieclubs shirts en voetballen te krijgen, al dan niet met handtekeningen. Die werden geveild en dat bracht 1350 euro op, diverse ondernemingen in Dalfsen kochten een gesigneerd shirt zoals Het Rode Hert,Pro Soccer en Schippers bouwmaterialen.

De zes leerlingen overhandigden aan het einde van de middag een cheque van € 1640,00 aan Bernard Bos, lid van het Team Dalfsen. Hij was onder de indruk van dit compleet zelfstandige initiatief van deze meiden en van al het werk dat zij en hun ouders voor deze middag gedaan hadden. “Wanneer wij zwetend de Mont Ventoux opfietsen, zullen we denken aan al het werk dat jullie gedaan hebben. De Polhaar kan trots zijn op zulke leerlingen”. Herben Scherpenkate reikte vervolgens de prijzen uit aan de winnaars van het doelschieten. Tien gelukkigen gingen naar huis met een voetbal, een voetbalshirt, ondergoed of een pyama van Manchester en Barcelona gesponsord door Albert Heijn of een gesponsorde tas boodschappen van de Jumbo.

Doelschieten om ALS de wereld uit te trappen

Dalfsen – "Je kan niet zomaar een ziekte vergeten… en helemaal niet omdat mensen daar nog steeds ongelukkig door zijn", delen zes meisjes met elkaar, "De Icebucket Challenge was leuk om te doen maar toen dat voorbij was, hoorde je niet zoveel meer over ALS. Daarom willen wij nu helpen!" Nicky, Maud, Nele, Nikki, Sophie uit groep 7 en Frederique uit groep 6 van basisschool De Polhaar organiseren op eigen initiatief een activiteit om geld binnen te halen voor ALS (via team Dalfsen). Op zaterdag 23 april wordt, tijdens het Oranjefeest, door hen een wedstrijd doelschieten gehouden op het evenemententerrein!

"Iedereen mag meedoen! Maar de kinderen mogen wel dichter bij het doel staan dan de ouderen. Er zijn vijf of zes gaten en het is best moeilijk om daar doorheen te schieten. We starten om 13.00 uur en iedereen kan dan eerst een inschrijfformulier kopen, €2,- voor 5 x schieten. En om 17.00 uur worden de prijzen uitgereikt", vertellen de dames. Bernard Bos van ALS - Team Dalfsen is aangenaam verrast door deze spontane actie. Hij heeft de meisjes uitgelegd dat ALS een slopende ziekte is waarbij spiergroep na spiergroep uitvalt. "En een medicijn is er nog niet", zegt hij, "dus geld is hard nodig om deze ziekte te bestrijden." De meisjes hebben vorig jaar verrassend veel geld bij elkaar gespaard voor Kika, dit jaar willen ze een mooi bedrag aan Bernard geven, zodat er van de opbrengst onderzoek gedaan kan worden naar de oorzaak van ALS. Ze zijn onder de indruk als hij vertelt over Erna Huzen uit Nieuwleusen, die door ALS alleen haar hoofd nog kan bewegen om de rolstoel te bedienen. "Zij vindt het geweldig dat jullie je inzetten! En ze gaat ook zeker de krant lezen als jullie erin staan."

Bernard deelt kartonnen collectebussen uit die de dames kunnen versieren, vlaggen en ballonnen voor bij het doelschieten en armbandjes met de tekst: Stop ALS! Sophie vertelt: "We kunnen een mooie eerste prijs weggeven aan degene die de meeste punten heeft. Omdat mijn vader voetbalmakelaar is hebben we verschillende voetbalshirts met en zonder handtekeningen." En de meisjes sommen op: Van Sc Heerenveen, FC Groningen, Ajax, en zo. Ook van Go Ahead Eagels en bijvoorbeeld ook een keepersshirt van Diederik Boer en een voetbal van FC Emmen. Die gaan we misschien allemaal wel veilen door Herben Scherpenkate, die om 17.00 uur ook de prijzen uitreikt. Dat brengt geld op! De meisjes zijn druk in overleg hoe ze de actie verder vormgeven. Eén ding is zeker: FC Zwolle aanvoerder Bram van Polen komt die middag tips en trucs delen met de deelnemers!"

Meedoen als sponsor: Email info@bernardbos.nl

Grote opkomst bij Nieuwjaarsduik Dalfsen 2016.

Bij de eerste editie van de nieuwjaarsduik Dalfsen in 2015 waren er 35 deelnemers, nu waren er 76 deelnemers! De jongste deelnemer was 8 en de oudste deelnemer was de zeventig ruim gepasseerd. De opbrengst voor de stichting ALS steeg van 700 euro in 2015 naar 2800 euro in 2016. Het Team Dalfsen is blij met de sponsoring in natura en geld van maar liefst achttien bedrijven uit Dalfsen e.o. Unox zorgde voor de bekende oranje mutsen en snert voor de deelnemers.

Het aantal toeschouwers steeg fors, mee door het fantastisch mooie weer. De duik bij de dijk bleek een prachtige plek om elkaar te ontmoeten en een goed nieuwjaar toe te wensen. Dit had positieve gevolgen voor de verkoop van snert, chocomel en gluhwein. Gelukkig hadden de reddingsboot en de EHBO-ers niets te doen. En er waren al deelnemers die verkleed het water ingingen. Een bekende deelnemer was Jan Ardesch, hij dook in de fietskleding van de Toerclub Dalfsen de Vecht in, daarbij werd hij royaal gesponsord door maar liefst veertien leden van deze club. Voor volgend jaar hebben zich al diverse mensen opgegeven!

Nieuwjaarsduik 2016 

ALS Dalfsen duikt

Op 1 januari 2016 gaat het weer gebeuren: de Nieuwjaarsduik bij Bellingeweer ! In 2015 doken ruim dertig deelnemers de Vecht in en daarmee was de traditie van het Nieuwjaarduiken ook in Dalfsen geboren.Iets verder op deze pagina vind je nog foto's van die frisse start van 2015

Dit jaar hopen we op veel meer deelnemers. Je kunt meedoen als groep vrienden, familie of bedrijf. Laat  je uitdagen en ga op zoek naar mededuikers.

De deelnemerskosten zijn 10 euro. Natuurlijk hopen we dat iedere deelnemer zich laat sponsoren voor het goede doel. Streef bijvoorbeeld naar 50 euro sponsorgeld, het is geen veplichting maar het zou geweldig zijn wanneer je daar in slaagt. Veel mensen vinden het doel uitstekend maar piekeren er niet over de Vecht in te duiken, daag ze dan uit als alternatief jou te sponsoren. 

De opbrengst is voor de stichting ALS, helaas is er nog steeds geen medicijn voor deze genadeloze ziekte. Daarom gaat ook ook 2016 op 3 juni het Team Dalfsen weer de Mont Ventoux op om op die manier zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen in de strijd tegen ALS. 

Acties 2015

Compostactie NGK/GKV Dalfsen ook voor Team Dalfsen 2365 euro ! 

Dit jaar was de opbrengst van de compostactie voor de Deelzondag en het Team Dalfsen. Beide goede doelen kregen elk 2365 euro !  Met behulp van vele vrijwilligers zijn in Dalfsen e.o. compost, pot/tuinaarde en mestkorrels verkocht. De actie is ruim 30 jaar geleden begonnen door de Nederlands Gereformeerde Kerk van Dalfsen, sinds kort is het een gezamenlijjke actie van de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. De Deelzondag is een initiatief van de GKV waaraan ook de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Rooms Katholieke Kerk meedoen. Elke maand krijgen ongeveer 80 adressen in Dalfsen een voedselpakket. 

 

ALS Nieuwjaarsduik 2015 Dalfsen

Op 1 januari 2015 hadden 34 dappere duikers in Dalfsen de primeur van de eerste nieuwjaarsduik in de Vecht. Enkele honderden toeschouwers stonden warm gekleed langs de kant. Bibberend bij het idee van het koude water moedigden zij de duikers aan. Vooraf was er een korte warming-up waarna de duikers vrijwel zonder enige aarzeling de duik in het koude water namen en kopje onder gingen. Vanaf de kant keek de plaatselijke EHBO toe en de Reddingsbrigade hield toezicht vanuit een boot op de Vecht. Beide hoefden gelukkig niet in actie te komen. De dappere duikers stapten op eigen kracht, koud en trots het water weer uit. Stuk-voor-stuk hadden ze zichzelf overtroffen. Respect!

Bij de koek en zopie was het gezellig, werden de nieuwjaarswensen uitgewisseld onder het genot van snert, warme chocolademelk en glühwein. De duikers vertelden over hun duik. Menig toeschouwer, jaloers op deze heldendaad, had direct een goed voornemen voor de nieuwjaarsduik 2016.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde duik. De duik verliep zonder problemen en de mensen hebben genoten. Voor ALS heeft de duik een bedrag van 600 euro opgeleverd. Bedankt allemaal!

Meer verslagen/foto’s/video’s van de duik:

http://www.dalfsennet.nl/nieuws/264867/nieuwjaarsduik-in-dalfsen.html

http://www.dalfsennet.nl/nieuws/264879/video-nieuwjaarsduik-dalfsen.html        

http://www.destentor.nl/regio/dalfsen/frisse-duik-in-dalfsen-1.4696155

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/december/28/nieuwjaarsduik_in_strijd_tegen_als/

http://www.dedalfsermarskramer.nl/algemeen/nieuwjaarsduik-voor-als-team-dalfsen/

 

  

 

Acties Team Dalfsen 2014

28 december: Spinningmarathon

24 april:  Bazaar en sponsorloop, gbs De Planthof,Nieuwleusen. Opbrengst voor ALS en Compassion

26 april:  Sponsorloop gbs De Uitleg, Dalfsen

17 mei:  ALS burgemeesters koken in Mooirivier

Waardebonnen

De waardebonnen van € 100,00 werden gewonnen door Alie Huzen uit Nieuwleusen. Deze waardebonnen waren gratis ter beschikking gesteld door Verhoeven Electropoint, Sjanne, Dwars Schoen- en sportmode, Primera.

Spinningmarathon 28 december 2014 in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen. samen met Team Sukerbiet (Lemelerveld).

Veel zweetdruppels vielen er op 28 december tijdens de spinningsmarathons die in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen gehouden werden. Een paar honderd deelnemers, in leeftijd varierend van 11 tot 75 jaar, beklommen virtueel de bekende berg Alpe d`Huez. De opbrengst van deze marathons, ruim 3000 euro, gaat naar het KWF en de Stichting ALS. De marathons zijn gehouden op initiatief van Team Sukerbiet (Alpe d`Huzes) en het Team Dalfsen (ALS, Mont Ventoux).Kerstmarkt Dalfsen en Nieuwleusen, 14 december 2013

Op GBS De Uitleg doen de kinderen van de groepen 0-2 mee aan een lege flessen actie. Zo sparen zij geld voor Stichting ALS. Er zijn al heel veel flessen verzameld. De groepen 3-8 gaan meedoen aan een sponsorloop. Hiervoor hebben zij al honderden euro's sponsorgeld weten te verzamelen. Deze actie op De Uitleg worden op 26 april afgerond met de sponsorloop. Op 26 mei zal er nog een veiling gehouden worden door groep 8.

 

Doneer Doneer
De huidige stand:
Doel
€ 10000,-
€ 13.750,-


Ga door met mijn strijd en steun de Tour du ALS 2017.

reclameposter