Team Dalfsen zamelt lege inktcardridges en mobiele telefoons in voor de st ALS

Het ALS-Team Dalfsen heeft het afgelopen jaar nauwelijks activiteiten kunnen organiseren om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Ook landelijk is er minder geld binnen gekomen terwijl de strijd tegen ALS wel doorgaat. Er is nog steeds ontzettend veel geld nodig voor onderzoek. Daarom is gestart met deze inzamelingsactie van inktcardridges en mobiele telefoons. Het ALS-Team Dalfsen wil hieraan bijdragen door ook een inzamelpunt op te zetten waar u lege inktcartridges en oude mobieltjes die niet meer gebruikt worden, kunt inleveren. De volledige opbrengst gaat naar de st ALS.

In een telefoon zitten diverse metalen en mineralen zoals goud, ijzer, aluminium, koper, nikkel en kobalt. Deze kunnen weer als grondstof voor andere producten worden gebruikt.

Inktcardridges worden gecontroleerd, schoongemaakt, opnieuw gevuld en weer op de markt gebracht voor een tweede ronde…

Dus als uw inktcardridge leeg is, gooi hem niet weg maar lever hem in: Koestraat 4. Datzelfde geldt voor uw oude, ongebruikte telefoon.

In de tuin staat een bak waar u uw inktcartridge of mobiel in kunt deponeren. Wij verzorgen de verder afhandeling.

Door de coronacrisis is de Tour du ALS de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk in 2020 niet door gegaan. Voor 2021 staat de tour gepland op zaterdag 11 september a.s. Het ALS-Team Dalfsen gaat ook weer met een aantal fietsers deelnemen.

Opbrengst statiegeld voor st ALS

Jumbo Kamphuis heeft de opbrengst van de statiegeldactie van de afgelopen periode geschonken aan het ALS Team Dalfsen. Ronald Kamphuis overhandigde aan Bernard Bos, captain van dit team, een envelop met een bedrag van € 1098,05.

“Met deze opbrengst zijn we erg blij”, zegt Bernard Bos namens zijn ALS team. “ We vinden het geweldig dat zoveel klanten van Jumbo Kamphuis hun bonnetje voor de strijd tegen ALS hebben gegeven, we willen hen hiervoor heel erg graag bedanken. Toen Ronald in december hoorde dat de nieuwjaarsduik niet door kon gaan, heeft hij ons eigener beweging gebeld met het aanbod van de statiegeldactie. We waarderen dit bijzonder. Helaas is het nog steeds nodig om door te gaan met de acties om geld bij elkaar te brengen voor de strijd tegen ALS. Nog steeds is er geen medicijn gevonden en het onderzoek naar de oorzaken maakt duidelijk dat het om een gecompliceerde ziekte gaat. Het onderzoek is helemaal afhankelijk van giften. Gelukkig wordt er wereldwijd samengewerkt door medisch specialisten en dat zorgt ervoor dat de onderzoekstijd naar het vinden van medicijn steeds korter wordt.”. Ronald Kamphuis voelt zich ook persoonlijk betrokken bij deze strijd, mee omdat hij ook contact heeft met Gerrit Kolkman, een klant die ALS heeft. Hij bewondert de vechtlust van Gerrit en wil graag ook op deze manier zijn steun verlenen. De Tour du ALS op de Mont Ventoux is vanwege corona verplaatst van juni naar 11 september 2021. Diverse teamleden zijn al weer begonnen met hun training voor deze zware uitdaging.

Prachtige opbrengst van - de Thuisduik-

De opbrengst van de thuisduik heeft onze verwachtingen sterk overtroffen. De huidige stand is € 4500,00

Dit jaar geen collecte onder de honderden toeschouwers, geen opbrengsten van de verkoop van choco, snert ed, geen sponsorbijdragen en toch zo'n opbrengst

Het hoge bedrag is vooral te danken aan de inzet van een aantal thuisduikers die zich lieten sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Zij maakten een vlog van hun thuisduik met dit geweldige resultaat. Jan Ardesch spande ook dit jaar de kroon met € 2200,00.

De taart voor de meest originele duik gaat naar Jan en Nathan Kramer. Vorig jaar kwam Jan te vallen terwijl hij aan de kop van het peleton naar de Vecht rende, hij bereikte het water niet. Hij dook in het gras ipv in het water...zoals hijzelf zei. Zijn knie is nog niet helemaal weer de oude. Nu heeft hij samen met zijn kleinzoon een prachtige vlog met one-liner gemaakt: "yes, yes, yes, wij doen mee voor de stichting ALS"

Alternatieve nieuwjaarsduik - ALS Dalfsen duikt - : de thuisduik

Op 1 januari 201 geen duik in de Vecht vanwege alle corona-maatregelen en risico’s. Maar…..wel een alternatief om het nieuwe jaar fris te beginnen èn de strijd tegen ALS te steunen. Op 1 januari om 12 uur kan iedereen meedoen met de thuisduik in de eigen achtertuin, op je eigen balkon, de douche etc. Zo zorgen we samen ook voor het broodnodige geld voor de strijd tegen ALS.

Hoe gaan we de Nieuwjaarsduik dit jaar doen ? De opzet is om op 1 januari a.s. om precies 12 uur één, twee of meer blikken water of een emmer koud water over je heen te gooien of te laten gooien. Zet het vooraf een tijdje in de koelkast voor de juiste temperatuur of gooi er een zak ijsklontjes in. Een alternatieve New Years Ice Bucket Challlenge!

Foto door: Rob Lenkeek

Op de foto kijkt Gerrit Kolkman, ALS-patiënt, vanachter het raam van zijn woning hoe een emmer water over de captain van het Team Dalfsen, Bernard Bos, gegooid wordt.

Vertel familie, vrienden en bekenden dat jij ook meedoet en laat je vooraf sponsoren door hen zodat de strijd tegen ALS kan doorgaan. In 2020 moesten vrijwel alle grote ALS-evenementen worden afgelast. De inkomsten daalden met meer dan 50 %. Laten we er samen voor gaan om dit jaar de strijd tegen ALS op de eerste dag van het jaar al positief te beginnen.

Maak een mooie opname/vlog van jouw alternatieve Nieuwjaarsduik en zet die op youtube, facebook, instagram etc. Iedere sponsor kan dan zien dat jij een frisse start gemaakt hebt. Suggestie: spreek na de duik een mooie one-liner of wens uit. En….stuur jouw opname naar ons op (teamdalfsen@gmail.com). Wij plaatsen dan zo veel mogelijk filmpjes op onze website www.teamdalfsen.nl. De meest originele opname wordt beloond met een grote taart van de Taarten Barones uit Dalfsen.

Doe jij ook mee én steun je onze strijd? Maak dan in ieder geval €15,- per persoon over als deelnamegeld en hopelijk ook het sponsorgeld dat je verzamelt over naar het ALS Team Dalfsen: NL24 RABO 0325 1579 79 tnv. B.Bos (dit nummer wordt door het Team Dalfsen uitsluitend voor ALS-gelden gebruikt).

Samen wandelen voor een wereld zonder ALS

Op zaterdag 16 mei 2020 zou in Dalfsen voor de vierde keer de Vechtdal Wandeldag gehouden worden. Prachtige wandelingen over eeuwenoude landgoederen en landerijen aan de zuidkant van de Vecht: Rechteren, Den Berg, Den Aalshorst, Mataram en de Hort. Stuk voor stuk parels om van te genieten ! Helaas moet de wandeldag worden afgelast vanwege het coronavirus. We houden u ook op deze site op de hoogte van de nieuwe datum.Afstanden: 5, 10, 15 en 25 km. De 5 km is de gezinswandeling. Inschrijven kan via deze link

Nieuwjaarsduik 2020: veel deelnemers en toeschouwers zorgden voor een prachtig resultaat

De nieuwjaarsduik = ALS Dalfsen duikt = heeft opnieuw een prachtig bedrag opgeleverd voor de strijd tegen ALS. Deze zesde editie leverde € 7533,00 op. Meer dan 100 deelnemers en meer toeschouwers dan ooit genoten van het duikmoment en op dat moment scheen de zon ook een poosje

Ook dit jaar deed een groot team mee: achttien medewerkers/ vrijwilligers van Rosengaerde gingen voor het goede doel de Vecht in. Agnes Wesselink is lid van dit team, zij won met haar bijzonder originele outfit de beker. Zelf gemaakt van oude unox-mutsen. Het Rosengaerdeteam had zich ook laten sponsoren en dat leverde €684,20 op

.

De sponsoractie van Jan Ardesch van de Toerclub Dalfsen was ook dit jaar weer succesvol met een bedrag van € 1251,00 . De actie voor Maurits von Martels leverde € 495,00. op. Heel wat andere deelnemers hadden zich ook laten sponsoren of hadden bijvoorbeeld een oliebollenactie georganiseerd en dat leverde mooie bedragen op. Ook de collecte onder de toeschouwers leverde het nodige op: € 580.

Speaker Henk Borgmeijer spoorde het publiek gul te geven onder het motto: wie niet duikt, dokt. Het ALS Team Dalfsen is enorm blij met de geweldige inzet van zo veel mensen voor de strijd tegen ALS. Die inzet zorgde voor deze uitstekende opbrengsten ! Helaas kwam Jan Kramer te vallen , hij liep een knie-blessure op. Het EHBO-team kwam onmiddellijk in actie. De reddingsbrigade zorgde voor de noodzakelijke veiligheid in het water. Dat zwemmen in het koude water gevaarlijk is ontdekte een deelneemster die na de duik even door wilde zwemmen. Ze verkrampte binnen de kortst mogelijke tijd, maar gelukkig liep alles goed af dankzij een attente andere duiker. Alle deelnemers kregen de fel begeerde UNOX muts, een kop hete snert en een origineel duikhelden-oorkonde. Het ALS Team Dalfsen gaat nu aan de slag voor de Vechtdal Wandeldag op zaterdag 16 mei -save the date- !

Hier zijn meer foto's te vinden

Veerkracht

De benefietvoorstelling trok ruime belangstelling. De bezoekers reageerden enthousiast op de voorstelling: "jammer dat we het maar één keer kunnen zien". De opbrengst was exact € 1.500,00.

Wijnactie 2019

Help mee in de strijd tegen ALS en koop een doos (6 flessen) uitstekende rode, witte of rose biologische slow-wijn uit de wijngaard Domaine de Marotte, aan de voet van de Mont Ventoux. Deze wijnen zijn de huiswijn van het Amstelhotel en het restaurant van het Rijksmuseum ( 1 Michelinster) in Amsterdam www.marottevins.com. Klik hier voor meer informatie over de wijnen.

Per doos gaat €18,00 naar de stichting ALS die het broodnodige onderzoek bekostigt naar de oorzaak van ALS.

Prijs per doos €49,50 (winkelprijs €57,50). Bestellen kan via info@bernardbos.nl. De wijn wordt in Dalfsen gratis thuisbezorgd.

Erbens Vechtdaltoer, 25 mei 2019. Helft van de opbrengst voor Team Dalfsen !

Een recordaantal wielrenners en fietsers (1216) deden dit jaar mee aande 25e editie van Erbens Vechtdaltoer. De helft van de opbrengst was voor het Team Dalfsen dat zich inzet voor de strijd tegen ALS. De opbrengst voor ons team was maar liefst € 1215,00 !! Dit gehele bedrag gaat naar de stichting ALS voor het wetenschappelijke onderzoek naar deze ziekte. Wij zijn de toercblub Dalfsen heel dankbaar voor deze prachtige steun in de rug.

Nieuwjaarsduik 2019 - ALS Dalfsen duikt- trok veel publiek en leverde veel geld op

Op 1 januari 2019 was het zo ver: de 5e editie van de Nieuwjaarsduik Dalfsen: ALS Dalfsen duikt. 's Morgens nog regen en 's middags droog en af en toe de zon.

Een record aantal van zo'n kleine 100 bikkels gingen het koude water van de Vecht in, het water was maar 7.8 graden

Vele toeschouwers zagen hoe deze helden zich warm liepen tijdens de warming-up onder leiding van Ina Linthorst. Onder de deelnemers mevrouw Kinga, met bijna 79 jaar de oudste deelnemer. Rik Bos ging met de jongste deelnemers, zijn zoontje Valentijn van 5, ook de Vecht in.

Onder de deelnemers meerderen die zich origineel verkleed hadden. De prijs voor de meest originele uitdossing ging naar Nathalie Laarman en Denise Schuurman. Zij gingen als siamese tweeling in één XXXX-L t-shirt het water in. Op de voorkant stond: - onze mening over goede voornemens-, op de rug van hun shirt de prachtige tekst - Al die voornemens vallen toch in het water-.

Ook dit jaar deed Jan Ardesch weer mee met een team van de Toerclub, zij brachten ruim 700 euro bij elkaar. Ronald Kamphuis liet zich sponsoren en haalde daarmee € 1071,16 op. Hij sponsorde zelf zijn dertien medewerkers met 100 euro per persoon !

Angelique Bos en Nicole Lindeboom bakten oliebollen en appelbeignets en haalden zo € 345,50 op voor de strijd tegen ALS.

Meerdere kinderen kwamen met een envelop, al dan niet met tekening. Thijs Lohuizen kwam met een envelop van € 115,70. Yalou van Lenthe haalde ruim € 150 op, haar opa heeft ALS. Verder was er nog een meisje dat met cupcakes bakken meer dan € 70 bij elkaar bracht.

Diverse volwassenen hadden ook een envelop bij met sponsorgeld, hartverwarmend allemaal.

Tijdens het hele gebeuren werd er gecollecteerd onder het motto: wie niet duikt, dokt ! De collecte tijdens de Nieuwjaarsduik bracht het prachtige bedrag van € 545,00 op. Verder kregen we nog een anonieme gift van € 750,00. Het Team Dalfsen is verder alle sponsoren dankbaar die als bedrijf dit evenement steunden, zij staan vermeld onder het kopje - sponsoren-.

De voorlopige eindstand is € 7.047,10 ,00, ruim € 2.700,00 meer dan de opbrengst in 2018. Voor het Team Dalfsen is deze opbrengst een geweldige verrassing.

Johan Bokma heeft meer dan 50 foto's gemaakt. Voor met name de deelnemers een prachtige gelegenheid om te kijken of zij er ook bij staan. Klik hier om de fotoserie te bekijken

Doneer Doneer
De huidige stand:
Doel
€ 12000,-
€ 13449,-


Ga door met mijn strijd en steun de Tour du ALS 2020.

reclameposter